X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Ghimpu pune ultimatum: Ori se sfîrșește războiul, ori își dau demisia ambii Vlazi

23 ian. 2013,, 12:45   Politică
14839 11
Foto: noi.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, îndeamnă colegii din AIE să termine războiul politic, în caz contrar, va solicita să-și dea demisia și prim-ministrul Vladimir Filat, și prim-vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Plahotniuc. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă acum cîteva minute, notează NOI.md.

Mihai Ghimpu susține că, inițial, cînd s-a creat Alianța, se știa cine și din ce partid face parte. “Ori încetează războiul, reglările de conturi, care este mai mare, ori își dau demisia – și un Vlăduț, și al doilea. N-o să moară republica fără ei. În PLDM sînt oameni care pot fi miniștri și în PDM sînt din cei care ar putea fi prim-vicepreședinte de parlament. Ori nici nu trebuie, că funcția acesta o deține PL-ul”, a spus Ghimpu.

Liderul PL, îndeamnă colegii să se întîlnească în cadrul consiliului Alianței, unde vor fi puse la discuții toate problemele existente, ca să fie posibilă soluționarea lor. “Atunci cînd am format AIE 2 se știa cine este Ghimpu, Lupu, Plahotniuc, plus că în spate am avut un an și jumătate de Guvernare. Era cunoscut ca PD purta dialog și cu comuniștii și nu s-a pus întrebarea că vrem Alianță cu PD, dar fără Plahotniuc. Nici Plahotniuc nu este vacă sacră, dar pe departe nici Vlad Filat nu este vacă sacră. Votul cetățenilor ne-a unit” a spus Mihai Ghimpu.

De asemenea el a spus că AIE trebuie să fie împreună, pentru a lupta pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și pentru a fi posibilă semnarea a celor trei acorduri cu UE.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?