Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

PCRM cere demisia necondiţionată a tuturor responsabililor participanți la vînătoarea de la Fălești

14 ian. 2013,, 17:31   Politică
3209 1
Foto: grenada.md
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) cere demisia necondiţionată a tuturor responsabililor, începînd cu procurorul general, implicaţi în vînătoarea de la Făleşti, din 23 decembrie 2012.

Potrivit Agenţiei "Infotag", partidul a difuzat o declaraţie în care se arată indignat de faptul că circumstanţele decesului lui Sorin Paciu la vînătoare au fost secretizate de autorităţi şi au devenit cunoscute numai datorită informaţiei prezentate de reprezentanţii societăţii civile.

În declarația PCRM se spune că societatea moldovenească este revoltată nu numai în legătură cu circumstanţele triste ale decesului tînărului ca atare, ci şi de faptul că guvernarea a comis o crimă – a tăinuit fapta.

Este cinică decizia de azi a autorităţilor – pretinsa iniţiativă personală a procurorului general Valeriu Zubco de autosuspendare din funcţie pe perioada anchetei, care era oportună în prima zi a tragediei. La 22 de zile după crima produsă, demiterea nu este percepută decît o nouă palmă dată şi supremaţiei dreptului, principiilor democratice şi opiniei publice, apreciază PCRM.

În circumstanţele create, PCRM insistă asupra convocării imediate a sesiunii extraordinare a Parlamentului, dar şi formulează cerinţa categorică de demitere neîntîrziată şi completă a tuturor responsabililor de rang superior, implicaţi în vînătoare şi tăinuirea tragediei care s-a întîmplat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?