X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

SIS-ul are o nouă paradigmă - colaboratorii vor fi testaţi la mentalitate

4 ian. 2013,, 10:22   Politică
8346 6
Foto : publika.md
Directorul Serviciului de Informație și Securitate, Mihai Balan, susține că reforma instituției nu se va rezuma numai la modificări de organigramă, ci va viza procese, mecanisme, mentalităţi, rezultînd cu un Serviciu în care privilegiază calitatea împotriva cantităţii. Într-un mesaj adresat corpului de ofițeri și membrilor personalului civil al SIS, Balan a menţionat că membrii SIS au o obligaţie istorică de a depăşi definitiv paradigma anterioară a asocierii SIS cu vechile structuri, informează NOI.md.

“Avem de susţinut nişte examene pînă atunci, în primul rînd, la capitolul profesionalism. Pentru ca să-l promovăm, trebuie să muncim cu toţii şi să ne arătăm ca nişte oameni serioşi, responsabili. Nu se va uita nimeni la noi, dacă vom face doar schimbări de suprafaţă”, a spus Balan.

Directorul SIS a mai solicitat sprijinul plenar al angajaților în reformarea instituției. “Trebuie să credem unii în alţii, iar pentru asta este nevoie de stabilirea unui dialog instituţional consistent şi durabil. Ofiţerii de informaţii şi securitate, care deseori îşi riscă viaţa în anonimat, merită şi un strop de apreciere publică, nu doar culpabilizări nedrepte”, a adăugat şeful SIS.

Mihai Balan a fost numit director al SIS de Parlament la data de 25 octombrie 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?