X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Ucraina s-a mai retras dintr-un acord CSI

23 iun. 2021,, 14:15   Externe
2376 3

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei, în cadrul ședinței de miercuri, a denunțat Acordul CSI privind cooperarea în domeniul turismului.

Acordul de cooperare în domeniul turismului a fost semnat de Ucraina, Rusia, Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

În baza acordului, părțile au convenit să promoveze dezvoltarea egalității și cooperării reciproc avantajoase în domeniul turismului prin intermediul organizațiilor guvernamentale, asociațiilor, societăților, firmelor și întreprinderilor de turism naționale și regionale și sprijine activ inițiativele care vizează dezvoltarea eficientă a resurselor turistice.

"În baza rezultatelor analizei acordurilor internaționale existente în cadrul CSI cu privire la respectarea intereselor naționale, considerăm că este nepotrivit ca Ucraina să continue participarea la acordul de cooperare în domeniul turismului, semnat la 23 decembrie 1993 la Ashgabat", se arată în nota explicativă a documentului.

În document se spune că una dintre părțile Acordului este Federația Rusă, iar Ucraina a întrerupt cooperarea cu Rusia "în legătură cu agresiunea armată". În același timp, în nota explicativă se spune că cooperarea Kyivului cu alte țări participante la acord în domeniul turismului are loc în cadrul unor acorduri bilaterale.


Prin aceeași decizie, Guvernul Ucrainei și-a exprimat intenția de a nu participa la Acordul privind Consiliul pentru Turism al CSI, semnat la 30 mai 2012 la Ashgabat.

Anterior, Ministerul rus de Externe a anunțat încetarea acordului cu Ucraina privind cooperarea în domeniul turismului, semnat la Kyiv la 16 iulie 1999.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?