X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Oamenii sînt rugați să nu aducă flori artificiale în cimitire

23 apr. 2023,, 08:28   Capitala
2936 0

Oamenii sînt rugați să renunțe la practica de a cumpăra compoziții de flori artificiale cu scopul de a le duce la cimitire de Paștile Blajinilor.

Î.M„Combinatul Servicii Funerare" reamintește că florile și decorațiunile din plastic poluează pămîntul, aerul și mediul înconjurător, iar în procesul de ardere acestea elimină substanțe cancerigene.

Potrivit combinatului, decorațiunile din plastic anual generează volume consistente de deșeuri și necesită cheltuieli suplimentare pentru a fi evacuate, iar în apele subterane ajung coloranți ce conțin metale grele. Perioada de descompunere a produselor petrochimice poate să ajungă și pînă la 300 de ani. Ca alternativă, se propune plantarea florilor decorative multianuale.

Nerespectarea modului stabilit de colectare, păstrare, transport, depozitare, ardere, neutralizare și evacuare a deșeurilor industriale, de construcție, municipale și de altă natură se sancționează.

Anual, de pe teritoriul cimitirului Sfîntul Lazăr din Chișinău se colectează 700 de tone de deșeuri, iar 80% sînt florile și decorațiunile de flori artificiale.

5
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?