Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Fiecare profesor, începînd cu 1 septembrie, va primi un adaos salarial de 900 de lei

31 mai. 2014,, 10:00   Societate
6788 1
Foto : noi.md
Sindicatele, în urma negocierilor cu Guvernul, au reușit să obţină alocarea din bugetul de stat a circa 450 de milioane de lei pentru majorarea salariilor personalului pedagogic, potrivit kp.md.

„Aceste rezultate au fost obținute în cadrul negocierilor cu Guvernul. De la 1 septembrie 2014, salariul lucrătorilor din domeniul educaţiei va fi majorat cu 20%. Diriginţilor de clase li se va acorda, de asemenea, un adaos de 20%, iar salariul lucrătorilor de la grădinițele de copii va fi mai mare cu 32%. Noi însă continuăm negocierile, pentru ca la adaosul de 20% stabilit să mai fie alocate încă 5%, iar în cazul în care nu se va ajunge la nici un acord, vom fi nevoiţi să ieşim din nou la proteste", a menţionat președintele Consiliului General al Sindicatului Educației și Științei, Dumitru Ivanov.

El a mai subliniat că în luna august cadrele didactice vor primi premii băneşti.

Vicepreședintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Mihail Hîncu, susţine că pînă la toamnă, în bugetul de stat pot fi găsiţi bani pentru a majora salariile cadrelor didactice cu 25%.

"Banii pot fi obținuţi în rezultatul luptei cu economia tenebroasă. Iar în anul 2015 vom continua negocierile pentru mărirea salariului profesorilor sau pentru trecerea la un nou sistem de salarizare", a comunicat Mihail Hîncu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?