X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maxim Masiutin a primit o diploma dublă în securitate cibernetică

8 sep. 2022,, 13:07   Ştiinţă şi IT
4500 0

Panos Yannakopoulos, coordonatorul Programului LMPI al Programului de dublă diplomă de securitate cibernetică a Universității din Attica de Vest (UNIWA) din Grecia, a vizitat recent Chișinău cu scopul de a îmbunătăți Programul internațional de dublă diplomă în domeniul securității cibernetice, promovând cooperarea academică internațională și cercetarea comună în acest domeniu.

În cadrul vizitei, oficialul a înmânat lui Masiutin Maxim prima diploma dublu de master în domeniul securității cibernetice, pe care l-a obținut în timpul studiilor la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) și Universitatea din Vestul Atticii, cu studii în Grecia în cadrul mobilității internaționale Erasmus+ al LMPI în perioada 11 aprilie – 11 iulie 2022 aprilie, iar întregul curs a fost online timp de 2 semestre în Grecia, în paralel cu studii în Moldova (la UTM).

La festivitatea de premiere au fost prezenți Dumitru Ciorbă, decanul Calculatoare, Informatică și Microelectronică al Universității Tehnice a Moldovei (UTM), și Rodica Bulai, șef program Securitate Informațională la UTM.

LMPI („licence master professionnel en protection informatique” (fr)) este un proiect global al Erasmus+, un program al Comisiei Europene pentru Educație care promovează mobilitatea internațională și colaborarea studenților și profesorilor în domeniul securității informaționale. Acordul dintre universități (UNIWA și UTM) privind programul de diploma dublă în securitatea cibernetică a fost semnat la 7 decembrie 2018.

La înmânarea diplomei, masterandul Maxim Masiutin a subliniat că biblioteca universitară UNIWA este de o valoare imensă deoarece se abonează la mii de reviste științifice de la edituri precum Elsevier, Springer etc., facilitând activitățile academice ale savanților, aducând o mare contribuție cercetării științifice. Fără acces la mii de articole științifice, este aproape imposibil să se efectueze cercetări valoroase și să face publicații în reviste științifice în domeniu („peer-reviewed scientific journals” (en)), să susțin discursuri utile la conferințe internaționale sau să brevetezi posibile invenții în domeniu.


Maxim Masiutin a participat și la predarea experienței sale studenților din anul I, de exemplu, a susținut o prelegere practică despre „Introducere în testele de penetrare și competițiile CTF”. Cea mai însemnată parte a programului a fost susținerea tezei de master pe 7 iulie în fața unei comisii formate din profesori universitari din Grecia.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?