Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

2023 a fost un an record ca număr de dezastre naturale în SUA

14 sep. 2023,, 03:00   Ştiinţă şi IT
2250 0

Mai sunt încă patru luni până la sfârșitul anului 2023, dar acesta a devenit deja un an record pentru Statele Unite în ceea ce privește dezastrele naturale. Cataclismele au provocat pagube în valoare de zeci de miliarde de dolari.

Acest lucru a devenit cunoscut din comunicatul oficial al Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA). Recordul anterior a fost stabilit în 2020. Atunci au avut loc 22 de dezastre naturale. Iar în 2023 s-au înregistrat deja 23 de cataclisme, iar pentru cele patru luni rămase numărul poate crește.

Lista dezastrelor care au avut loc pe teritoriul Statelor Unite în acest an include incendii în Hawaii, inundații în California, uraganul Idalia în Florida și așa mai departe. Dezastrele au provocat, în total, moartea a 253 de locuitori și au provocat pagube de 57,6 miliarde de dolari. Această cifră nu include furtuna tropicală Hilary de pe coasta de vest și seceta din sud și din Midwest. Pierderile provocate de aceste dezastre sunt încă în curs de calcul.


"Aceste cifre record, care vin într-un an care se preconizează a fi unul dintre cei mai fierbinți din istorie, dau de gândit și reprezintă cea mai recentă dovadă a unei tendințe de agravare a dezastrelor costisitoare, multe dintre ele purtând amprenta incontestabilă a schimbărilor climatice", a declarat Rachel Klitus, director al programului pentru climă și energie la Union of Concerned Scientists.

În ciuda numărului de cataclisme, anul 2023 este departe de a fi un record în ceea ce privește pagubele. În 2022, numai uraganul Jen din Florida a ucis 152 de persoane și a provocat pagube de 112,9 miliarde de dolari. Iar liderul acestui rating deprimant a fost anul 2017. Apoi, uraganele Harvey, Irma și Maria au dat lovituri una după alta. Pagubele provocate au fost estimate la 383,7 miliarde de dolari.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?