X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Zimbru este în fața unui restart

28 iul. 2022,, 09:45   Sport
1611 0

Sezonul trecut a fost unul dificil pentru Zimbru. Formația chișinăuiană și-a păstrat locul în elita fotbalului moldovenesc doar datorită victoriei din meciul de baraj.

Tehnicianul italian Michele Bon a reziliat contractul cu formația chișinăuiană, iar la cîrma echipei a revenit Vlad Goian (51 ani), cel care a antrenat Zimbru pînă la venirea antrenorului din Peninsulă.

A plecat de la echipă și vicepreședintele Alexandru Ursu, care a fost responsabil de completarea lotului, iar împreună cu el nu mai sînt la echipă stranierii aduși de Ursu.

Din nou în campionatul Moldovei va juca echipa Zimbru-2, în Liga 2. Ultima dată dublorii Zimbrului au evoluat în campionatul național în ediția 2017.

Clubul a anunțat despre semnarea contractelor cu mijlocașul rwandez Steve Rubanguka (25 ani), fundașul olandez Donny Van Iperen (27 ani), ambii venți de la echipa Karaiskakis din liga a 3-a a Greciei, și mijlocașul Maxim Mihaliov (35 ani, Dinamo-Auto Tiraspol).


Au mai semnat cu Zimbru mijlocașul Alexandru Dedov (33 ani, Milsami Orhei), atacantul Eugeniu Sidorenco (33 ani, Asteras Vlachioti, Grecia), fundașul Evgheni Pleșco (21 ani, Dinamo-Auto) și portarul grec Nikolaos Giannakopolos (29 ani).

În prezent cu echipa se antrenează mai mulți jucători, iar în zilele următoare se va decide cine dintre ei va fi păstrat la club.

Echipa antrenată de Vlad Goian a susținut 4 partide amicale în acest intersezon. Bilanț: o victorie,

1-0 cu Dacia Buiucani Chișinău (gol Eugeniu Sidorenco), și 3 înfrîngeri, 1-6 cu FCSB, Romînia (gol Pedro Rodrigues), 0-3 cu Cernomoreț Odesa, Ucraina, 0-3 cu CSF Bălți.

Anul acesta Zimbru a sărbătorit 75 de ani de la înființare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?