Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Jucătoarea de tenis, Iga Swiatek, a cîştigat Turneul Campioanelor

7 noi. 2023,, 12:00   Sport
2129 0

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, a cîştigat în premieră Turneul Campioanelor (WTA Finals), după ce a învins-o în finală, cu 6-1, 6-0, pe americanca Jessica Pegula, la Cancun (Mexic).

În urma acestui succes, venit la o lună după victoria sa în turneul WTA 1.000 de la Beijing (China), Swiatek a revenit pe prima poziţie a clasamentului mondial, urmînd să încheie sezonul în fotoliul de lider, pentru al doilea an consecutiv.

Ea a detronat-o pe Arina Sabalenka, pe care a eliminat-o în semifinalele competiţiei mexicane (6-3, 6-2), luîndu-şi astfel o dublă revanşă în faţa belarusei, care a învins-o pe Swiatek în aceeaşi fază la ediţia trecută a Turneului Campioanelor, iar apoi s-a instalat în fruntea ierarhiei WTA în septembrie 2023, notează Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Iga Swiatek, în vîrstă de 22 de ani, care îi succede franţuzoaicei Caroline Garcia în palmaresul acestui turneu care reuneşte cele mai bune opt jucătoare ale anului, a cucerit cu această ocazie al 17-lea titlu din cariera sa şi al şaselea de la debutul acestui sezon, în cursul căruia s-a impus în Grand Slam-ul de la Roland Garros.

În finala care trebuia să se dispute iniţial duminică, dar a fost amînată pentru din cauza ploii, campioana poloneză nu a întîmpinat nicio opoziţie din partea Jessicăi Pegula (29 ani, locul 5 WTA), pe care a învins-o pentru a şasea oară în nouă întîlniri directe.


Turneul Campioanelor de la Cancun a beneficiat de premii totale în valoare de 9 milioane de dolari, Iga Swiatek urmînd să se întoarcă acasă cu un cec în valoare de 3.078.000 de dolari. Pegula s-a ales cu un cec de 1.602.000 de dolari.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?