Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

Cai putere și adrenalină - în capitală, a fost organizat un Campionat automobilistic

17 iul. 2023,, 15:30   Sport
2403 0

Amatorii de viteză, a vuietului de motoare şi a derapajului controlat şi-au demonstrat abilităţile în cadrul unui nou campionat automobilistic organizat la Chişinău.

Evenimentul s-a desfăşurat la un sens giratoriu din sectorul Rîşcani şi adunat piloţi din Republica Moldova şi Ucraina. Participanţii şi-au pregătit maşinile ca la carte pentru această competiţie. Unii au făcut modificări la motor pentru a-i spori capacitatea.

Andrei Mămăligă este din Chişinău, iar maşina sa are sub capotă un motor de cîteva sute de cai putere. „Cel mai mult s-a investit în caroserie omologată cu carcas, motorul şi suspensia. Practic totul e scump. - Şi cît va costat? - După 10 mii m-am oprit de numărat”.

Iar Ernest Asturov a venit din Ucraina pentru a participa la campionat. „Traseul este foarte interesant. Am venit aici, deoarece organizarea este foarte bună şi băieţii la fel. A crescut mult nivelul. Cînd am venit prima dată la campionat, mai că nu ştiau nimic”, transmite Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

Piloţii şi-au demonstrat măiestria şi, ca să impresioneze publicul, au derapat spectaculos. Pentru astfel de manevre, e nevoie de jante şi cauciucuri speciale, care se uzează repede şi trebuie schimbate după fiecare cursă.

În competiţia organizată de un club de automobilişti din Republica Moldova s-au înscris 17 piloţi.

0
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?