Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Suedia a cîștigat titlul mondial la hochei pe gheață

21 mai. 2018,, 09:40   Sport
3473 1

Echipa națională a Suediei a cîștigat titlul mondial la hochei pe gheață, după ce a învins, duminică, în finala de Copenhaga, cu scorul de 3-2 după loviturile de departajare, reprezentativa Elveției, informează site-ul oficial al federației internaționale.

La finalul timpului regulamentar, scorul a fost egal, 2-2. Suedezii au marcat prin Gustav Nyquist și MIka Zibanejad, în timp ce elvețienii au punctat prin Nino Niederreiter și Timo Meier. S-a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde pentru nordici au înscris Oliver Ekman-Larsson şi Filip Forsberg, în timp ce pentru elveţieni a marcat Sven Andrighetto. Portarul suedez Anders Nilsson a parat șutul lui Nino Niederreiter și a adus victoria pentru formația sa.

Formația Suediei a cîștigat pentru a 12-a oară titlul mondial la hochei pe gheață și a urcat pe locul trei în clasamentul general, egalînd Cehia. Primele două locuri sînt ocupate de Rusia (27 de medalii de aur) și Canada (26). Suedezii și-au păstrat astfel trofeul cucerit cu un an în urmă cînd au învins Canada, tot la lovituyri de departajare.

Medalia de bronz a revenit selecționatei Statelor Unite ale Americii, care a înviuns, în finala mică, cu scorul de 4-1, echipa Canadei. Americanul Patrick Kane a fost desemnat cel mai bun jucător de la Campionatul Mondial. Alte premii oferite la finalul competiției: cel mai bun portar – danezul Frederik Andersen, cel mai bun fundaș – suedezul John Klingberg, cel mai bun atacant – finlandezul Sebastian Aho.

Echipa ideală a Campionatului Mondial a fost următoarea: portar – Anders Nilsson (Suedia), fundași – Adam Larsson (Suedia), Oliver Ekman-Larsson (Suedia), atacanți – Rickard Rakell (Suedia), Patrick Kane (SUA), Sebastian Aho (Finlanda).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?