Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Sheriff, Milsami și Zimbru, victorii în Superligă

3 oct. 2022,, 16:14   Sport
1780 0

Campioana Sheriff Tiraspol a surclasat pe Sfîntul Gheorghe Suruceni, scor 3-0 în etapa a 9-a a Superligii. Zimbru a obținut prima victorie a sezonului cu Dinamo-Auto, în timp ce Milsami a trecut la limită de FC Bălți. Petrocub a reușit doar o remiză albă în deplasare cu Dacia-Buiucani.

În primul meci al etapei disputat sîmbătă, Zimbru Chișinău a spart gheața și a obținut prima victorie în acest sezon după ce a dispus pe teren propriu de Dinamo-Auto cu 2-1, transmite tv8.md.

Gazdele au început în forță duelul și deja în minutul 11, Dedov a executat perfect o lovitură liberă, iar căpitanul Burghiu s-a înălțat superb și a marcat cu o lovitură de cap.

Avantajul „galben-verzilor” a durat doar 5 minute pentru că Akin a restabilit egalitatea la o fază în care apărarea gazdelor a fost visătoare.

Pînă la pauză a fost stabilit rezultatul final. Ghecev a adus trei puncte prețioase pentru trupa lui Lilian Popescu după ce a reluat cu o lovitură de cap din interiorul careului.


În partea secundă, Dinamo a alergat după egalare, însă în pofida ocaziilor tabela a rămas nemodificată.

Zimbru acumulează 8 puncte și este în grafic pentru ocuparea unui loc de playoff.

Tot sîmbătă, Milsami Orhei a dispus cu destule emoții de FC Bălți, scor 1-0.

Gazdele și-au complicat situația după jumătate de oră de joc după ce Valerii Macrițchii a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

În partea secundă ocazii au fost la ambele porți și în ciuda inferiorității numerice, „vulturii” au înscris decisiv în minutul 74, după un șut superb de la distanță a lui Pîslă.

Milsami urcă pe locul secund în urma acestei victorii, în condițiile în care duminică, Petrocub nu a putut să învingă în deplasare pe Dacia-Buiucani.

Echipa din Hîncești a dominat în totalitate la capitolul ocazii, însă finalizarea a lăsat de dorit, iar în unele momente, norocul a fost de partea gazdelor.

Petrocub cade pe locul 3, în timp ce Dacia este pe 4, la patru puncte distanță.

În ultimul meci al etapei, derby-ul dintre Sheriff și Sfîntul Gheorghe Suruceni a fost cîștigat clar de tiraspoleni, care s-au impus cu un sec 3-0.

Toate reușitele gazdelor au venit în partea secundă.

Vizeu și-a trecut în cont o dublă, iar un alt gol i-a aparținut lui Akanbi.

Sheriff obține un succes fără emoții și va porni cu un moral excelent duelul din Europa League cu Real Sociedad, care este programat pe 6 octombrie pe stadionul Zimbru din capitală.

Etapa a 10-a a Superligii va avea loc în perioada 8-9 octombrie, iar capul de afiș al rundei va fi duelul dintre Petrocub și Milsami.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?