Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Serghei Cleșcenco: "Jucătoii au demonstrat că au caracter, au suflet"

28 mar. 2023,, 15:15   Sport
2841 0

Antrenorul principal al selecționatei Moldovei Serghei Cleșcenco, a comentat remiza cu Cehia (0:0) din cadrul preliminariilor CE-2024.

- Într-adevăr sînt emoționat și trebuie să înțelegem că am luptat astăzi cu un adversar foarte puternic, și dacă nu greșesc în premieră am obținut un rezultat pozitiv cu cehii. Le sînt recunoscător tuturor jucătorilor care au demonstrat că au caracter, au suflet. Vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor care ne-au susținut azi și, desigur, tuturor ziariștilor, care sînt întotdeauna alături de noi.

- Diferența dintre meciul cu Feroe și cel de astăzi este enormă. Să înțelegem că ne este mai ușor să jucăm din postură de outsider?

- Trebuie să recunoaștem că noi nu avem calități extraordinare pentru a ataca pozițional. Într-adevăr, este mai ușor să ne apărăm și să mizăm pe atacanții noștri rapizi. Băieții au îndeplinit planul de joc. Poate am avut și noroc la unele faze, iar în fotbal este important să ai noroc. Am avut la unele faze noroc, la altele băieții au jucat corect cum le-am cerut noi și băieții au dat totul pe teren. Acum sînt multe emoții. Este încă greu de înțeles ce am reușit să facem în această seară. Am făcut un lucru mare, nu numai pentru noi, dar și pentru suporteri și poate va fi un impuls pentru dezvoltarea fotbalului moldovenesc.

- Cum e posibil să schimbați starea psihologică a jucătorilor într-un timp atît de scurt?


- Vă mulțumesc pentru întrebare, Serghei. Trebuie să înțelegeți că și fotbaliștii sînt oameni vii, bărbați maturi și cînd le spun în vestiar că au jucat fricos în prima repriză, le-am atins partea sensibilă. Ei și-au dorit să demonstreze nu numai mie, dar și lor că pot fi curajoși, nu numai fricoși. Consider că cuvintele spuse în vestiar nu au rămas fără atenția jucătorilor și eu au hotărît să demonstreze că nu este așa.

- Ați spus că jucătorii au îndeplinit planul dvs. de joc. Puteți acum să ne dați mai multe amănunte despre planul de joc și ce schimbări ați făcut după accidentarea lui Damașcan. Cum se simte Damașcan?

- Voi răspunde mai întîi la întrebarea despre Vitalie Damașcan. Are o problemă la genunchi, dar nu cunosc mai multe detalii. Doar medicii vor putea să se pronunțe după examinare. Referitor la planul de joc. Am construit o redută la mijlocul terenului alcătuită din 2 atacanți și 3 mijlocași. În timpul recuperării balonului trebuia să folosim zonele pentru contraatac. A ieșit bine acest plan, am avut și momente de a marca. Tactica este bună atunci cînd jucătorii dau totul pe teren. Le-am spus și jucătorilor înainte de meci, că tactica este pe hîrtie, dar pe teren joacă oameni vii și ei trebuie să-și demonstreze valoarea.

- Întrebare despre Mihail Cimacov. A făcut astăzi un volum mare de lucru, este un adevărat playmaker, mi-a plăcut enorm jocul lui.

- Nu știu, este o coincidență sau nu, dar înainte de meci l-am chemat la mine, m-am uitat în ochii lui și i-am spus că aș vrea să-l văd pe acel Mișa pe care-l "pierdem", nu știu din ce cauză. Ne-am uitat unul la altul și el m-a asigurat că va da totul pe teren.

- Este o reacție a Federației de Fotbal la rezultatul de azi?

- După terminarea meciului a intrat în vestiar Nicolae Cebotari (secretarul general adjunct), care a felicitat echipa pentru efortul depus și atitudinea față de fotbal.

- Care sînt planurile dvs. pînă la următoarele meciuri?

- Va fi o pauză pînă în luna iunie. Trebuie să înțelegem cine va fi în condiții optimale, care va fi situația cu jucătorii accidentați, dar sper că meciul de azi ne va da un imbold să jucăm la un alt nivel. Foarte mult sper că așa va fi. Recunosc, azi sînt pe cal, dar mîine pot fi "sub cal". Asta e soarta antrenorului, astăzi lumea te laudă, iar mîine te critică. Conștientizăm asta și mergem înainte.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?