X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sărbătoare națională în Argentina: Zeci de mii de fani i-au întîmpinat pe campionii mondiali în Buenos Aires

20 dec. 2022,, 21:00   Sport
2616 0

Este nebunie la Buenos Aires, unde campionii lumii au aterizat. Mii de suporteri i-au așteaptat de-a lungul străzilor de la aeroport spre oraș într-o atmosferă de sărbătoare. Messi și colegii săi de echipă le aduc acasă trofeul cel mai rîvnit din fotbal, care îi încununează cariera plină de recorduri, transmite digi24.ro.

Jucătorii vor petrece noaptea la centrul de antrenament. După ce se vor odihni vor face un tur în jurul orașului. Este așteptat un număr uriaș la această sărbătoare națională. Și guvernul argentinian chiar a decretat ziua de azi sărbătoare națională, astfel încît să poată lua parte cît mai mulți oameni.

Jucătorii vor petrece noaptea la centrul de antrenament. După ce se vor odihni vor face un tur în jurul orașului. Este așteptat un număr uriaș la această sărbătoare națională. Și guvernul argentinian chiar a decretat ziua de azi sărbătoare națională, astfel încît să poată lua parte cît mai mulți oameni.

Marţi, la ora locală 2:23, aeronava companiei aeriene argentiniene care a transportat delegaţia Albiceleste de la Doha, avîndu-i în frunte pe preşedintele Federaţiei argentiniene de fotbal (AFA), Claudio Tapia, şi pe selecţionerul Lionel Scaloni, a aterizat pe Aeroportul Internaţional din Ezeiza, în provincia Buenos Aires.


Căpitanul Lionel Messi a ieşit primul din avion, ţinînd în mînă preţiosul trofeu, alături de Lionel Scaloni, urmaţi de ceilalţi membri ai delegaţiei.



În împrejurimile complexului sportiv al AFA, situat în apropierea aerodromului, zeci de mii de suporteri s-au adunat pentru a-i întîmpina pe Messi şi colegii săi, care se vor odihni cîteva ore în această incintă după lungul drum din Qatar, înaintea "unei zile de neuitat", după cum scrie presa argentiniană, citată de Agerpres.

Ulterior, în jurul prînzului, componenţii selecţionatei Argentinei sînt aşteptaţi în centrul oraşului Buenos Aires "pentru a sărbătorii titlul mondial alături de suporteri", după cum s-a anunţat într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter al naţionalei Albiceleste.

profimedia-0745696174

Guvernul argentinian a decretat marţi zi de sărbătoare naţională, autorizînd astfel o mare adunare populară, care urmează să depăşească din nou un milion de persoane (aşa cum s-a întîmplat imediat după victoria de duminică), pentru a-i aclama pe eroi la întoarcerea acasă.

Jucătorii urmează să se deplaseze la bordul unui autobuz descoperit, avînd imprimate trei stele, care reprezintă cele trei titluri mondiale ale Argentinei, fiind aşteptaţi în centrul capitalei argentiniene, unde vor sărbători cîştigarea trofeului alături de fani.

Această a treia stea pentru selecţionata Argentinei, după cele cucerite de echipele conduse de Daniel Passarella (1978) şi Diego Maradona (1986) poartă marca lui Lionel Messi, desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale 2022.

Un titlu care îi permite lui Messi să se alăture legendarului Diego Armando Maradona, "El Pibe de Oro". Graţie celor 13 goluri marcate la cinci ediţii ale Cupei Mondiale, actualul căpitan al Argentinei l-a depăşit pe brazilianul Pele (12 goluri), singurul fotbalist din istorie care a cuceri de trei ori titlul de campion al lumii.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?