X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Președintele FMF despre buget: „Nu primim nimic de la stat”

5 dec. 2023,, 18:45   Sport
2237 0

În anul 2023, bugetul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) constituie circa 9 milioane de euro. Precizarea a fost făcută de președintele FMF, Leonid Oleinicenco, în cadrul ediției din 4 decembrie a emisiunii „Новая неделя ”.

Oleinicenco a precizat că Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) și Federația Internațională de Fotbal Asociație (FIFA) au alocat cea mai mare parte a fondurilor, transmite NM.

„Bugetul Federației Moldovenești de Fotbal este de aproximativ 9 milioane de euro. Depinde de ciclu, se întîmplă să fie cu 2 milioane de euro mai puțin. Veniturile includ sponsorizări și o parte din subvenții. Pe lîngă sponsori, ne ajută UEFA și FIFA. Acestea oferă plăți de solidaritate anual. Aproximativ 70% din buget provine din subvenții de la federațiile internaționale de profil. Orice altceva este venit comercial sau venit din parteneriat”, a declarat Leonid Oleinicenco.

Acesta a precizat că FMF nu primește „nimic de la stat”.

Leonid Oleinicenco s-a referit și la cheltuielile Federației Moldovenești de Fotbal. Potrivit lui, în 2021, FMF a cheltuit circa 2 milioane de euro pentru întreținerea naționalei Moldovei și echipei de tineret. O altă parte din fondurile Federației este cheltuită anual pentru dezvoltarea fotbalului în țară, pentru construirea și dotarea de noi terenuri și pentru achiziționarea de echipamente.

0
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?