Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Premii pentru sportivii și antrenorii moldoveni cu succese remarcabile

12 iul. 2023,, 16:04   Sport
2503 0

Sportivii și antrenorii moldoveni care au avut prestații remarcabile la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska și la Campionatele Europene de haltere pentru cadeți și juniori, găzduite chiar de țara noastră, au fost premiați de Guvern.

În total, peste 30 de persoane au primit diplome și premii financiare.

De cel mai mare premiu, 220 de mii de lei, s-a învrednicit luptătorul de muay-thai Artiom Livădari. Acesta a cucerit singura medalie de aur pentru echipa reprezentativă a Republicii Moldova la Jocurile Europene din Polonia, transmite Noi.md cu referire la moldova1.md.

„Este motivație pentru mine, ca să lucrez mai mult. Cred că este motivație și pentru tînăra generație, care vine după mine și după toți sportivii care au fost premiați în sală.” a spus Artiom Livădari.

Canotorul Serghei Tarnovschi, care a obținut medalia de bronz la Jocurile Europene, a fost premiat cu 120 de mii de lei. Alți sportivi, precum arcașii Alexandra Mîrca și Dan Olaru, canotorii Daniela Cociu, Maria Olărașu și Mihai Chihaia, care s-au clasat pe locurile 4, au încasat cîte 50 de mii de lei.


„Cred că îi voi investi. Încă nu știu, în sport sau sănătate, vom vedea. Este un plus, un bonus pentru munca depusă și pentru rezultatele obținute. Mereu suntem bucuroși cînd statul ne apreciază.” a declarat Dan Olaru.

„Pentru sportivi e foarte importantă susținerea care o oferă statul. Cînd ești susținut acasă, ești și mai motivat să arăți noi rezultate și să fii mereu la înălțime. E foarte plăcut și sperăm ca, pe viitor, sportul să fie promovat mai mult.” a afirmat Daniela Cociu.

Halterofilii moldoveni au impresionat la Europenele de cadeți și juniori, ce s-au desfășurat recent la "Chișinău Arena" din capitală, unde au cucerit 21 de medalii: 4 de aur, 12 de argint și 5 de bronz.

„Sînt foarte bucuros, cred că statul își amintește de toți sportivii pe care trebuie să îi felicite pentru aceste rezultate bune. Locul patru sau locul întîi, oricum toți trebuie felicitați.” a spus halterofilul Dan Betca.

„Sportivii noștri au obținut rezultate remarcabile la mai multe competiții internaționale. Cred că atunci cînd urcă pe podiumuri la turnee internaționale, au satisfacție deosebită că reprezintă țara la așa forumuri sportive. Urmează și alte competiții. Le urăm succes. Tendința este să obținem un număr foarte mare de medalii și în acest an.” a declarat ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală.

Antrenorii și medicii loturilor naționale au fost și ei recompensați de Guvern.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?