X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Noi victorii pentru sportivii moldoveni Campionatul European de Haltere

5 iul. 2023,, 21:05   Sport
2107 0

Sportivii din Republica Moldova continuă să înregistreze noi victorii la Campionatul European de Haltere la vîrsta U17 și în a treia și a patra zi a campionatului.

Ion Badanev, reprezentantul țării noastre, a cîștigat două medalii de argint la Campionatul European de Haltere categoria U17, care se desfășoară la Chișinău, anunță Ministerul Educației.

Sportivul este elev al Liceului Republican cu Profil Sportiv, a excelat la competiție, ridicînd cu succes 108 kg la proba „smuls” și impresionînd cu o ridicare de 133 kg la „aruncat”. Acesta a acumulat un total de 241 kg, fiind surclasat doar de atletul din Armenia Zhora Grigoryan care a acumulat un total de 244 kg.

La pregătirea lui Ion Badanev au contribuit antrenorii Ion Măriuță și Dmitri Catran.

Alte trei medalii de argint au fost cîștigate de Alexandr Baldji, categoria de greutate 67 kg, U17. La stilul „smuls” sportivul a reușit să ridice 122 kg, clasîndu-se pe locul II, fiind depășit de sportivul Seryozha Barseghyan din Armenia.


La proba „aruncat” Baldji a ridicat 146 kg, devenind vicecampion european, fiind surclasat de același sportiv din Armenia. Alexandr Baldji a cîștigat medalia de argint, înregistrînd un total de 268 kg. Alexandr este sportiv al Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale, primul său antrenor a fost tatăl său, Nicolai Baldji. În prezent sportivul este antrenat de Veaceslav Celma.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?