Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Au fost aleși „Sportivii Paralimpici ai Anului 2023”

15 mar. 18:15   Sport
1531 0

Judocanii Oleg Crețul și Ion Basoc au fost aleși „Sportivii Paralimpici ai Anului 2023”, informează Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale, trasmite Noi.md.

„În cadrul Galei Laureaților a forului de profil, Ministerul Educației și Cercetării i-a conferit lui Oleg Crețul titlul de „Antrenor Emerit” al Republicii Moldova, iar Ion Basoc s-a ales cu “Maestru Internțional al Sportului” , ambii la categoria parajudo”, se arată în comunicatul Centrului Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.

Amintim că Oleg Crețul a cucerit medalia de aur în categoria de pînă la 90 de kilograme după patru victorii în turneul de la Tokyo. A avut adversari din Japonia, Suedia, Franța și Marea Britanie. Rivalul din finală nu s-a prezentat pe tatami, așa că Oleg Crețul a fost desemnat campion fără luptă.

Ion Basoc a obținut trei succese la competiția din capitala Japoniei, în categoria de peste 90 de kilograme. Judocanul din Republica Moldova i-a învins pe rivalii din Uzbekistan, Mongolia și Azerbadjan. În finală, Ion Basoc s-a impus în fața dublului campion paralimpic și triplului campion mondial, azerul Ilham Zakiev.

Republica Moldova a ocupat treapta secundă în clasamentul general al Grand Prix-ului de Para Judo de la Tokyo, unde a fost depășită doar de Uzbekistan. De asemenea, datorită acestui succces, Oleg Crețul și Ion Basoc au făcut un pas important spre calificarea la Jocurile Paralimpice, programate în vara anului viitor, la Paris.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?