X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Naționala Moldovei a fost învinsă de Suedia într-un meci amical

12 oct. 2023,, 22:15   Sport
2294 0

"Tricolorii" au fost învinși în partida jucată la Solna cu scorul de 1-3. Gazdele au început tare meciul și au înscris primul gol chiar în minutul 9 prin Jesper Karlsson. Norodicii și-au dublat avantajul rapid. Gustaf Lagerbielke a marcat în minutul 18.

Reprezentativa Republicii Moldova nu s-a lăsat bătută și a redus din handicap pînă la pauză. Ion Nicolaescu a înscris în minutul 39 din interiorul careului. Acesta e al 13-lea gol al atacantului în tricoul echipei naționale. Astfel, Ion și-a consolidat poziția de lider în clasamentul all-time al golgheterilor primei reprezentative, transmite Moldova1.

Mai mult, după pauză "tricolorii" au avut ocazia de a egala. Virigiliu Postolachi a profitat de o greșeală a fundașilor suedezi, a prelut balonul și a șutat puternic din afara careului, însă balonul a trecut pe lîngă poartă.

Suedia a stabilit scorul final cu un sfert de or înainte încheierii timpului regulamentar. Gazdele au beneficiat de un penalty, însă portarul Dorian Railean a parat lovitura de la 11 metri a lui Robin Quaison. La faza imediat următoare Jesper Karlsson a înscris din apropiere și astfel și-a trecut în cont dubla.

Echipa națională a Republicii Moldova a rămas în inferioritate numerică pe final. Fundașul Artur Crăciun a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.


"Tricolorii" vor disputa următoarea partidă duminică, 15 octombrie, cu Polonia. Meciul se va juca la Varșovia și va conta pentru preliminariile Campionatului European din 2024.

0
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?