X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Mass-media: „Barcelona” riscă excluderea din Liga Campionilor

23 aug. 2022,, 16:25   Sport
2309 0

Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) ar putea să excludă „Barcelona” spaniolă din Liga Campionilor din cauza încălcării „fair-play-ului” financiar. Despre aceasta aanunțat The Times, marți.

Potrivit sursei, UEFA se pregătește să anunțe sancțiuni în septembrie pentru 10 cluburi care au încălcat regulile fair-play-ului financiar între 2020 și 2021. Pe lîngă „Barcelona”, această listă îi vizează pe francezii din „Paris Saint-Germain”, italienii din „Juventus”, „Inter” și „Roma”.

În această vară, fundașii Andreas Christensen și Jules Kunde, mijlocașii Rafinha și Frank Kessier, atacantul Robert Lewandowski s-au mutat la Barcelona. Potrivit portalului Transfermarkt, aceste tranziții au costat clubul 153 de milioane de euro. În același timp, conducerea Barcelonei încă nu poate înregistra Kunde pentru participarea la campionatul spaniol. Potrivit ziarului As, clubul catalan trebuie să elibereze aproximativ 20 de milioane de euro din borderoul salarial pentru a-l semna pe francez.

În actualul sezon al campionatului Spaniei, "Barcelona" ocupă locul cinci după două runde, cîștigînd patru puncte. Sezonul trecut, Barcelona a terminat pe locul al doilea în campionatul național și a cîștigat dreptul de a juca în faza grupelor din Liga Campionilor, care începe pe 6 septembrie. Fair-play-ul financiar este în vigoare din 2011.

Potrivit regulilor, cluburile care se califică pentru a participa la turnee sub auspiciile UEFA nu trebuie să aibă obligații financiare restante pentru sezonul curent față de alte cluburi, jucătorii acestora, serviciile sociale și fiscale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?