Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Liga Germană de Fotbal, după protestele suporterilor: "Nu mai căutăm investitor"

22 feb. 10:45   Sport
1501 0

Liga Germană de Fotbal (DFL), responsabilă de primele două divizii ale ţării, a oprit procesul de căutare a unui investitor străin pentru o participaţie în divizia sa de broadcasting, pe fondul protestelor tot mai puternice ale suporterilor.

În decembrie, cluburile de fotbal din primul şi al doilea eşalon din Germania au votat în favoarea permiterii unui investitor să preia o participaţie la divizia media a DFL, tranzacţie evaluată între 900 de milioane şi 1 miliard de euro.

Însă acest lucru a declanşat un val de proteste din partea fanilor care se opun acestei mişcări, pe care o consideră o nouă comercializare a fotbalului din ţară. Suporterii au întrerupt multe meciuri, aruncînd mingi de tenis şi bomboane, dar şi desfăşurînd bannere, notează Noi.md cu referire la news.ro.

"O continuare cu succes a procesului pare imposibilă, avînd în vedere evoluţiile actuale", a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvînt al consiliului de administraţie al DFL.

Watzke a spus că DFL va invita în următoarele săptămîni cluburile la discuţii pentru a analiza procesul. Decizia este o lovitură majoră pentru DFL, care căuta să crească veniturile.


Bundesliga este a doua ligă de fotbal din Europa după venituri, după Premier League din Anglia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?