X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Incident diplomatic între Ţările de Jos şi Polonia

6 oct. 2023,, 22:00   Sport
2888 0

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a cerut o "acţiune diplomatică urgentă" în urma arestării a doi jucători ai echipei Legia Varşovia în Ţările de Jos, după meciul dintre echipa poloneză şi AZ Alkmaar, din Conference League.

Doi jucători arestaţi, un preşedinte bruscat şi telefonul spart: ceea ce s-a întîmplat după meciul dintre AZ Alkmaar şi Legia Varşovia a dus la un incident diplomatic între Ţările de Jos şi Polonia. Premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a cerut "o acţiune diplomatică urgentă pentru a verifica evenimentele".

Incidentele au început atunci cînd poliţia şi serviciile de securitate olandeze au decis să închidă stadionul după meciul din Conference League (1-0 pentru olandezi), pentru a evita, se pare, ciocnirile cu un grup organizat de suporteri ai echipei Legia.

Reprezentanţii clubului polonez, inclusiv jucătorii, au fost iniţial împiedicaţi să aibă acces la autocarul lor şi au avut loc altercaţii şi îmbrînceli. În cele din urmă, poliţia a izolat vehiculul, în care se afla deja o mare parte a echipei, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Poliţia a decis apoi să-i aresteze pe Josué Pesqueira, căpitanul echipei, şi pe Radovan Pankov, scoţîndu-i din autocarul echipei şi ameninţîndu-i cu luarea cu asalt a vehiculului.


Potrivit clubului polonez, cei doi jucători se aflau încă la secţia de poliţie vineri dimineaţă şi nu s-au putut întoarce acasă. Proprietarul şi preşedintele Legiei, Dariusz Mioduski, a fost bruscat de poliţişti, care l-ar fi imobilizat la pămînt şi i-ar fi spart telefonul cu care înregistra evenimentele.

Federaţia Poloneză de Fotbal a cerut explicaţii federaţiei olandeze şi UEFA.

0
6
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?