X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

În Moldova se construiește primul teren de motocros pentru biciclete

11 feb. 2023,, 16:30   Sport
1921 0

În Moldova capătă repede popularitate motocrosul pentru biciclete – BMX, iar acum se construiește primul teren pentru BMX din republică

Despre aceasta a relata într-un interviu pentru Noi.md, legendarul nostru compatriot, ciclistul de șosea profesionist Andrei Cimili, deținătorul Cupei mondiale printre profesioniști, multiplu învingător în prestigioasele curse clasice de o zi, creatorul primei și unicei în țară companii de producere a bicicletelor autohtone – «Andrei Tchmil Bike Company».

”La Anenii Noi este acum în construcție primul în republică teren pentru BMX. Însă federația noastră, din care face parte și motocrosul cu biciclete, are probleme grave – terenul trebuie să fie conform standardelor internaționale. Să sperăm că se va reuși respectarea tuturor normelor, și banii public alocați pentru edificarea acestui obiect sportiv de amploare, nu vor fi irosiți în zadar. Este vorba despre un gen de sport olimpic și în Moldova se preconizează deschiderea unei școli de motocros pentru biciclete. Dacă va prinde el rădăcini la noi – se va vedea”, a subliniat Andrei Cimili.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?