X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Franța a evaluat posibilitatea unei amenințări teroriste în timpul Jocurilor Olimpice

9 apr. 16:03   Sport
1657 0

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a declarat, într-un interviu acordat ziarului Parisien, că în prezent nu există o amenințare teroristă reală la adresa organizării Jocurilor Olimpice de la Paris, astfel că nu este nevoie să se pună sub semnul întrebării desfășurarea ceremoniei de deschidere.

"În prezent nu există o amenințare teroristă reală la adresa organizării Jocurilor Olimpice și Paralimpice. Deci nu este nevoie să punem sub semnul întrebării organizarea în sine", a declarat el într-un interviu, relatează rsport.ria.ru

Ministrul a reamintit că aproximativ 600 de mii de fani din Paris vor urmări ceremonia de deschidere. Dintre aceștia, 104 mii de persoane vor urmări evenimentul de pe cheiurile inferioare, iar 222 de mii se vor afla pe cheiurile superioare.

În plus, 200 de mii de persoane vor urmări ceremonia de pe barje sau balcoane, 50 de mii – pe ecrane mari în zonele echipate pentru fani.

Darmanin a declarat că un număr "fără precedent" de forțe de ordine va fi desfășurat pentru a asigura securitatea în timpul Jocurilor Olimpice, adăugînd că a fost nevoit să anuleze "100 la sută din concediile" polițiștilor și jandarmilor.


El a precizat că au fost înființate 11 unități mobile suplimentare, astfel încît "nu va fi mai puțină securitate la Jocuri, ci chiar mai multă".

Potrivit ministrului, startul ștafetei torței olimpice de la Marsilia nu va fi protejat mai rău decît ceremonia de deschidere, iar în cazul unor tentative de intervenție pe traseul ștafetei, organizatorii dispun de trasee alternative la fiecare etapă.

În plus, 2.500 de polițiști și jandarmi din străinătate vor sosi în Franța pentru a asigura securitatea în timpul Jocurilor.

Printre aceștia se vor număra specialiști în deminare sau servicii canine pentru a ajuta forțele de ordine locale, unii dintre ei urmînd să păzească echipele naționale ale țărilor lor.

Jocurile Olimpice de vară vor avea loc în Franța între 26 iulie și 11 august 2024.

0
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?