X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Fără ajutor! Halterofilul Marin Robu a reușit să-și cumpere propria casă

30 ian. 2023,, 12:15   Sport
2376 0

Sportivii noștri obțin ceea ce își doresc prin multă muncă și perseverență. Este și cazul halterofilului Marin Robu, care, ani la rînd, a agonisit fiecare bănuț pentru a-și procura popria casă, neașteptînd ajutor din partea statului.

Chiar și așa, multiplul campion național, vice-campionul european și mondial spune că sportivii cu performanțe mari nu sînt apreciați la justa valoare, iar remunerera pe care o primesc este una destul de modestă.

„Noi, sportivii, care aducem asemenea rezultate, sîntem remunerați cam puțin. Lumea crede că nu este chiar atît de greu să practici sportul, dar pot să-i îndemn să încerce și ei și vor vedea că nu este totul chiar atît de ușor. În acest an, ni s-a promis că se vor dubla bursele. Sperăm ca acest proiect să fie realizat și așteptăm cu nerăbdare să vedem acest lucru. Sperăm și premiile să se revizuiască, pentru că nu au fost schimbate din 2016 și se știe că prețurile au crescut destul de mult, sperăm să se ia și acest lucru în calcul”, a declarat Marin Robu în cadrul emisiunii „Campionii” de la TV8.

Marin Robu este unul dintre sportivii care nu a așteptat să i se dea totul pe tavă, deși merită acest lucru. Timp de doi ani a strîns leu cu leu și și-a cumpărat propriul apartament în capitală.

„Din 2019, am început a strînge sumele de bani pe care le făceam la competiție, am pus totul deoparte, am făcut mari economii. La sfîrșitul anului 2021, am reușit să strîng suma de bani necesară, iar în 2022 mi-am procurat acest apartament, care a costat destul de mult și mă bucur pentru acest lucru”, a menționat halterofilul.


Marin Robu este un halterofil moldovean. A cîștigat medalia de bronz la proba masculină de 81 kg la Campionatele Mondiale de haltere din 2021, organizate la Tașkent, Uzbekistan. El a reprezentat Moldova la Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, Japonia.

7
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?