X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

"Fantastic!": Victoria Naționalei Moldovei, aplaudată pe rețelele de socializare de politicieni

21 iun. 2023,, 10:46   Sport
1990 0

Mai mulți politicieni din țara noastră au venit cu mesaje de felicitare pentru echipa națională de fotbal a Moldovei, care aseară a învins polonezii, scor 3 la 2. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, prim-ministrul Dorin Recean, dar și fostul șef al statului, Igor Dodon, au remarcat triumful istoric al Tricolorilor.

Igor Grosu a evidențiat că naționala noastră la fotbal „a reușit un adevărat miracol fotbalistic”, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Ce meci! Ce victorie! Mîndru de Naționala noastră care Moldova a învins cu 3:2 puternica echipă a Poloniei, revenind spectaculos de la 0:2. Băieții noștri ne-au oferit cel mai bun exemplu că se poate. Prin voință, dăruire și multă muncă au reușit!”, a spus Igor Grosu.

Prim-ministrul Dorin Recean a declarat că aseară „fotbaliștii moldoveni au făcut fericită o țară întreagă”.

„Jucătorii noștri au reușit una dintre cele mai mari performanțe din istorie. Echipa țării s-a impus în fața Poloniei cu 3:2. O revenire de senzație, care ne arată tuturor că orice este posibil cînd există fermitate, dorință și multă muncă! De la mic la mare, de la Ungheni la Tiraspol, de la Bălți la Ceadîr-Lunga, de la Ocnița la Cahul, toată Moldova a avut parte de o seară de neuitat, ce poate fi povestită nepoților. Iar pentru asta, mulțumim frumos jucătorilor care au făcut mîndră o țară întreagă!”, a spus premierul.


Ex-președintele Igor Dodon a menționat că meciul, jucat pe stadionul Zimbru din Chișinău, „va intra, fără îndoială, în istoria fotbalului moldovenesc”.

„3:2! Un rezultat fenomenal a arătat ieri echipa națională de fotbal a Republicii Moldova în meciul cu Polonia, în turul de calificare la Campionatul European 2024. Băieți, toată țara este mîndră de voi și urează noi victorii! Înainte, Moldova!”, a scris Dodon, pe Facebook.

Iar secretarul general al Aparatului Președinției, Andrei Spînu, este mîndru de victoria Tricolorilor: „Bravo, Moldova! Mîndru de echipa națională de fotbal. Echipa noastră a cîștigat 3:2 Polonia”.

Deputatul PAS, Radu Marian, a exclamat „incredibil!”.

„Moldova revine de la 0-2 și cîștigă Polonia lui Lewandowski cu 3-2! Probabil cea mai mare realizare fotbalistică a naționalei noastre! Avem mentalitate de învingători! Hai să mergem la EURO!”, a afirmat Marian.

Și fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a venit cu un mesaj de felicitare: „Fantastic! Cea mai mare victorie din istoria selecționatei Moldovei la fotbal. Cu același scor ca la meciul cu Țara Galilor din 1994”.

Amintim că echipa națională de fotbal a Republicii Moldova, cunoscută și ca „Tricolorii”, a reușit să obțină o victorie remarcabilă în grupa de calificare pentru Campionatul European din 2024. Performanța a fost realizată într-un mod absolut fabulos în meciul împotriva reprezentativei Poloniei, scorul final fiind de 3 la 2.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?