Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

China respinge politizarea Jocurilor Olimpice

26 noi. 2021,, 15:14   Sport
1301 0

Jocurile Olimpice de Iarnă reprezintă o platformă a competiţiilor sportive pentru concurenţi din diferite ţări, nu o arenă de luptă între diverse forţe politice, sporturile olimpice netrebuind să fie afectate de factori politici, a declarat Zhao Lijian, purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe.

Potrivit acestuia, cei care intenţionează să boicoteze şi să submineze Jocurile Olimpice de Iarnă Beijing 2022 încalcă spiritul olimpic şi nu vor obţine sprijinul comunităţii internaţionale. China are încrederea şi capacitatea de a organiza un eveniment olimpic grandios, într-un mod "simplu, securizat şi perfect", transmite Noi.md cu referire la romanian.cri.cn.

Potrivit datelor statistice prezentate de Comitetul de Organizare al JO de Iarnă Beijing 2022, pînă la 17 Noiembrie, numărul solicitărilor de înscriere la evenimentul sportiv primite din partea comitetelor olimpice din Europa, SUA, Australia, a depăşit 14.000, din care 1.528 de solicitări sînt lansate de partea americană. Acest fapt demonstrează că intenţia unor politicieni de a boicota JO Beijing nu este susţinută de comunitatea internaţională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?