X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Cea mai lungă călătorie desculț. Cîți kilometri a parcurs deținătorul recordului

13 apr. 03:00   Sport
1668 0

Un polonez a realizat cea mai lungă călătorie desculț din lume, mergînd și alergînd 3409,75 kilometri în jurul Peninsulei Iberice.


Despre acest lucru relatează Cartea Recordurilor Guinness.


Pavel Durakiewicz, în vîrstă de 45 de ani, și-a început călătoria în sudul Franței, în apropiere de granița cu Spania. El a mers de-a lungul graniței și apoi a călătorit în sens invers acelor de ceasornic de-a lungul coastei peninsulei, terminînd în cele din urmă în San Jose, în sudul Spaniei.


O parte din drum a urmat popularul traseu de pelerinaj Camino de Santiago. Mergînd 20-50 de kilometri în fiecare zi, Paul a parcurs întreaga călătorie în mai puțin de șase luni.


El a doborît recordul anterior de 390 de kilometri stabilit în 2021 de olandezul Antonius Nutenboom.



Paul locuiește în zona rurală a Siciliei, unde spune că a mers "în mare parte desculț" în ultimii șase ani. El s-a antrenat pentru a stabili recordul alergînd 10 kilometri în fiecare zi timp de cinci luni.


În afară de cîteva arsuri și tăieturi, el spune că picioarele sale nu au suferit "nicio vătămare majoră" în timpul drumeției care a dus la doborîrea recordului.


În prima lună a călătoriei, el s-a ars la picioare pe asfaltul fierbinte al drumului, în timp ce mergea la temperaturi de aproximativ 40°C. După ce și-a tratat picioarele cu un gel stoarse din planta aloe vera, a început să alerge pentru a reduce contactul cu suprafața drumului.


Paul spune că cel mai dificil aspect al călătoriei a fost găsirea motivației de a continua după ce a doborît recordul anterior.


De asemenea, s-a confruntat cu provocări neașteptate, cum ar fi "o mulțime de opriri" din partea poliției și faptul că a trebuit să parcurgă drumuri aglomerate fără pasaje pietonale.


Noaptea a dormit într-o furgonetă pe roți condusă de un prieten care l-a urmat și a mîncat în principal fructe și legume proaspete pe care le-a gătit în furgonetă.


Paul a făcut acest lucru și pentru a arăta că oamenii obișnuiți pot face lucruri extraordinare dacă depun suficient efort, autodisciplină și determinare.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?