Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Ce club conduce fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a Moldovei

14 ian. 17:40   Sport
3176 0

Fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a Moldovei, Alexandru Curteian, în vîrstă de 49 de ani, a devenit noul antrenor principal al clubului Atom din Novovoronej.

Despre acest lucru a anunțat serviciul de presă al clubului rusesc, menționînd că numele lui Alexandru Curteian le este cu siguranță bine cunoscut fanilor cu experiență.

Alexandru s-a născut la Chișinău, și-a început cariera la clubul Zimbru din capitală, a cîștigat de cinci ori campionatul Moldovei, a fost recunoscut de două ori drept cel mai bun jucător din țară și a fost atras în mod regulat în echipa națională, în 1998 a devenit fotbalist în echipă Zenit din Sankt Petersburg. La acea vreme, Sankt Petersburgul l-a închiriat pe Curteian de la echipa "Widzew" din Polonia. Jucînd un sezon în capitala nordică, Alexandru a plecat pentru o perioadă scurtă de timp în clubul german "Hamburg". Iar în vara anului 1999 a revenit în clubul din Sankt Petersburg, cu care a semnat un contract pentru trei ani.

Cu toate acestea, în acest timp, moldoveanul a participat la doar 30 de meciuri ale Zenit în campionatul rusesc. Mijlocașul a jucat cu împrumut pentru Zimbru, orașul său natal, apoi s-a întors în Rusia și a jucat o perioadă la Torpedo-ZIL din Moscova, după care și-a încheiat cariera de jucător.

După aceea, Curteian a avut diferite funcții în același Zimbru, dar apoi s-a concentrat exclusiv pe activitatea de antrenor. În special, Alexandru a fost antrenor principal al selecționatei de tineret a Republicii Moldova, FC Jelgava din Letonia și FC Panevezys din Lituania, precum și echipele Dinamo și Iadro din Sankt Petersburg.


În toamna anului 2022, clubul de fotbal Atom din Novovoronej a cîștigat turneul Uniunii Federațiilor de Fotbal "Centrul" pentru a doua oară în istoria sa.

Campionatul regional trecut a fost mult mai puțin reușit pentru el, iar campionul în exercițiu a rămas fără medalii, terminînd al patrulea. Echipa din Novovoronej a început sezonul-2023 sub conducerea specialistului din Celiabinsk, Mihail Salnikov, care la începutul lunii iunie a acceptat oferta FC Novosibirsk, dar în final a ajuns la cîrma Dinamo Vladivostok. Apoi jucătorii din Atom au fost antrenați de fostul lor apărător Dmitri Lavlinski, dar acesta a cedat în curînd postul său unui alt tînăr antrenor de la Voronej, fostul căpitan al Fakel, Alexandr Manukovski. După demisia acestuia din urmă, echipa a terminat sezonul fără niciun antrenor.

0
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?