X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Care este termenul-limită de înscriere a școlilor în proiectul ”Educație fizică prin fotbal”

29 mai. 2023,, 20:30   Sport
4675 0

Termenul-limită de înscriere a școlilor în proiectul ”Educație fizică prin fotbal” prin intermediul platformei online de înregistrare este 15 iulie 2023.

La finalul anului 2019 a fost lansat cu succes proiectul "Fotbal în școli".

Consiliul Național pentru Curriculum din cadrul Ministerului Educației și Cercetării (MEC) a aprobat curriculum-ul la disciplina ”Educația fizică prin fotbal”.

Proiectul a fost înaintat de Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și prevede 2 ore (lecții) de fotbal pe săptămînă, în cadrul lecțiilor de educație fizică, pentru clasele primare (clasele 1-4).

Acest proiect este implementat în 282 de instituții de învățămînt din Republica Moldova.


În cadrul proiectului, a fost elaborat un ghid de implementare a curriculumului la disciplina ”Educația fizică prin fotbal” în două limbi, inclusiv rusă.

În acest context, FMF, în colaborare cu MEC, va înscrie 50 de instituții de învățămînt pentru participarea la acest proiect și va instrui în jur de 100 de cadre didactice pentru anul academic 2023-2024.

Instituțiile de învățămînt pot aplica la proiectul ”Educație fizică prin fotbal” prin intermediul platformei online de înregistrare, începînd cu 1 mai 2023.

Condițiile de bază către instituții sînt dispunerea unei săli sportive și/sau a unui teren de fotbal.

Proiectul "Fotbal în școli" prevede predarea disciplinei ”Educația fizică prin Fotbal” ca alternativă la disciplina ”Educația Fizică” în clasele primare, 1-4 care este inclus în planul cadru pentru anul de învățămînt 2023-2024.

FMF va contribui cu inventarul și echipamentul necesar pentru realizarea procesului educațional de calitate.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?