X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Campionatul Moldovei la Natație 2023 - o ediție de vară de succes

26 iun. 2023,, 14:15   Sport
3679 0

Campionatul Republicii Moldova la Natație, ediția de vară 2023, s-a desfășurat cu succes. Evenimentul a atras un număr-record de 282 de participanți și a fost organizat de către Federația Independentă de Sporturi Nautice a Republicii Moldova (FISN din RM) cu susținerea financiară din partea Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

La turneu au participat oficialii Igor Grosu, președintele Parlamentului, Sergiu Gurin, secretar de stat al MEC, Sergiu Stanciu, director Arena Chișinău, reprezentanți ai administrației școlilor sportive de înot din Chisinau, Tiraspol, Bălți, Rîbnița, dar și suporteri, și alți oaspeți.

„Această ediție a Campionatului reprezintă un pas înainte pentru natația din Republica Moldova. Sprijinul MEC a fost esențial pentru ca acest eveniment să devină unul de succes. De asemenea, nu putem neglija importanța primului bazin olimpic, de 50 m, din Chișinău, care constituie un imbold semnificativ pentru dezvoltarea sportului de performanță în țara noastră. Acest edificiu sportiv va permite atît tinerilor atleți, cît și celor experimentați să se pregătească la standarde olimpice, sporind astfel șansele Republicii Moldova de a obține performanțe internaționale la natație”, a subliniat Sergiu Gurin.

Pe durata celor trei zile de competiție, s-a putut observa un nivel înalt de performanță și profesionalism, atît din partea sportivilor, cît și a arbitrilor din cadrul Federației. Mai mult ca atît, în premieră pentru Republica Moldova a fost utilizat un sistem modern de cronometrare electronic „Colorado’’ pentru a asigura acuratețea rezultatelor.

Evenimentul a adus la rampă sportivi talentați la natație: la categoria cadeți, au înregistrat recorduri sportivele Alexandra Ablovațkaia și Maria Corlăteanu Maria. În plus, mai mulți sportivi și-au confirmat categoriile sportive de Candidat al Maestrului în Sport (CMS) și Maestru în Sport (MS).

Rezultatele Campionatului Republicii Moldova la natație, în baza punctajului acumulat:

Categoria Cadeți:

  • Alexandra Ablovatskaia - scor de 655 de puncte, Școala sportivă nr.8, antrenor Valentina Semiruncic;
  • Chiril Hirsanov, scor de 692 de puncte, Tiraspol, antrenor Stanislav Andreev.

Categoria Tineret:

  • Natalia Zaițeva, scor de 671 de puncte, CSPLN – Tiraspol, antrenori Evgheni Karabețchi și |Denis Gluhovcenco;
  • Christian-Sebastian Damaschin, scor de 685 de puncte. Școala sportivă nr. 8, antrenor Valentina Semiruncic.

Categoria Seniori:

  • Tatiana Salcuțan, scor de 788 de puncte, CSPLN Tiraspol, antrenor de Evgheni Karabețchi, Denis Gluhovcenco;
  • Egor Covaliov, scor de 705 de puncte, CSPLN – Tiraspol, antrenori Tatiana Povstaniuc și Evgheni Karabetki.

Rezultatele stafetelor:

Sportivii de la Școala sportivă nr.11, Școala sportivă din Tiraspol și Școala sportivă din Bălți s-au distins la stafete, obținînd mai multe victorii comparativ cu alte echipe.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?