X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

"Barcelona" riscă să dispară: legendarul club a fost acuzat de corupție

29 sep. 2023,, 13:53   Sport
2381 0

Clubul spaniol "Barcelona" risca să dispară de pe harta fotbalului în cazul în care va fi găsit vinovat în cazul mituirii funcționarului arbitru Jose Maria Enriquez Negreira.

Despre acest lucru relatează RBC-Ucraina cu referire la The Telegraph.

Cazul lui Negreira îl poate "îngropa" pe marele spaniol. "Barça" este amenințată cu falimentul în cazul unei decizii negative din partea lui justiției pentru club.

Șeful Tribunalului de Investigații din Barcelona, Joaquin Aguirre, a recunoscut drept infracțiune faptul că Negreira a primit de mai mulți ani de la "blaugranas" suma de 7,7 milioane de euro. Catalanii au fost acuzați de corupție. Aceleași acuzații au fost formulate împotriva arbitrului însuși, a fiului său și a doi foști președinți ai Barcelonei – Josep Bartomeu și Sandro Rosell.

Acum, soarta cazului va depinde de juriu. Dacă vinovăția funcționarilor va fi dovedită, aceștia riscă între 3 și 6 ani de închisoare. "Barcelona", în acest scenariu, va fi suspendată din orice activitate fotbalistică și va intra în faliment.


Conducerea "blaugranas" l-a plătit timp de mai mulți ani pe fostul vicepreședinte al comisiei tehnice de arbitraj Negreira pentru rapoarte despre aberații. Așa acesta a cîștigat peste 7 milioane de euro.

Negreira era responsabil cu evaluarea performanțelor arbitrilor spanioli. El propunea promovarea sau retrogradarea arbitrilor, ceea ce influența atribuirea meciurilor. De asemenea, a numit delegați pentru a evalua performanța echipelor de arbitri. Este probabil ca arbitri apropiați de Negreira să fi fost desemnați pentru meciuri cheie.

Arbitrul însuși și Barcelona insistă asupra faptului că cooperarea lor s-a limitat la "consultări tehnice video". Compania fiului lui Negreira ar fi prezentat clubului rapoarte săptămînale la prețuri exorbitante și fără contracte. Acuzarea a catalogat aceste consultări drept fictive.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?