X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Artur Ioniță este noul jucător al clubului Calcio Lecco

1 sep. 2023,, 18:30   Sport
2409 0

Fotbalistul Artur Ioniță și-a schimbat din nou echipa.

Internaționalul moldovean a fost împrumutat pînă la finalul sezonului de Pisa la o altă grupare din Serie B, Calcio Lecco 1912, transmite Noi.md cu referire la moldova1.md.

Noua echipă a lui Ioniță a promovat recent în a doua ligă valorică a Italiei și va juca primul meci pe 3 septembrie cu formația Catanzaro.

Este a doua oară în acest an cînd Ioniță este împrumutat de Pisa. În perioada, februarie - iunie, Ioniță a evoluat la Modena. Fotbalistul născut la Chișinău joacă în Italia din 2014, primul său club din peninsula Apeninică fiind Hellas Verona. În Italia, Ioniță a mai evoluat la Cagliari și Benevento.

De-a lungul carierei, jucătorul de 32 ani a mai jucat la Zimbru și Iskra-Stal Rîbnița, precum și la formația elvețiană Aarau. În 2014 și 2019, Artur Ionița a fost ales cel mai bun fotbalist moldovean. Pentru naționala Republicii Moldova evoluează din anul 2008, iar de atunci a jucat în 67 de meciuri și a marcat trei goluri.


El a fost convocat pentru meciurile din luna septembrie ale echipei naționale de seniori a Republicii Moldova. "Tricolorii" vor juca un meci amical cu Austria, iar ulterior - unul oficial, cu Insulele Feroe în preliminariile Campionatului European din 2024. Și într-un caz, și în celălalt, "tricolorii" vor juca în deplasare.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?