Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Adrenalină şi motoare încinse la Campionatului Naţional la Autocross

18 sep. 2023,, 09:00   Sport
2003 0

Atmosferă încinsă în satul Coloniţa din municipiul Chişinău, unde s-a desfăşurat cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional la Autocross.

Zeci de piloţi talentaţi şi-au turat motoarele şi au gonit pe traseul de la Colonița. Printre ei şi Valerian Dunai. Bărbatul a moştenit pasiunea pentru motoare de la tatăl său, care, la fel, a fost pilot de curse. Valerian a participat la categoria buggy, după o pauză de 10 ani.

"Autosportul e un sport foarte scump şi posibilităţile financiare nu-mi permiteau. Acum e mai bine, în ultimii 3-4 ani am reconstruit maşina asta. Pentru o participare necesită în jur de 15-20 de mii de lei", spune Valerian Dunai.

În cele patru categorii - touring, clasa 8, clasa 12 şi buggy - s-au înscris 20 de participanţi, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

"Cursa este ceva special pentru mine. Acesta este un hobby. Într-o astfel de competiţie cel mai mult contează să ai o echipă de mecanici buni. Singur, ca pilot, nu rezolvi nimic", a spus și un alt participant, Vadim Vasiuc.


Cîştigătorii sînt desemnaţi după punctajul maxim acumulat după cele trei curse.

"După această etapă noi o să mai avem închiderea de Ziua Automobilistului, la 27 şi 28 octombrie", a precizat Gheorghe Vîlcu, vicepreședintele Federației de Automobilism din Republica Moldova.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?