Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor, amînată. Cu ce mesaj a venit președina CSP

9 feb. 2023,, 10:32   Societate
1897 0

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) programată pentru astăzi, 9 februarie, nu a avut loc din lipsă de cvorum și a fost amînată pentru săptămîna viitoare.

La întrunire s-au prezentat fizic doar patru membri ai CSP, iar alții trei s-au conectat online, transmite replicamedia.md.

În acest context, președinta Consiliului a transmis un mesaj acid membrilor CSP care nu au participat la ședință, pe care i-a îndemnat să manifeste mai multă seriozitate față de ședințele consiliului și mai mult respect pentru procurori.

La ședința CSP din 9 februarie s-au prezentat doar 7 membri - președinta CSP Angela Motuzoc, Inga Furtună, Constantin Șușu, Eduard Varzar, Lilia Potîng, Svetlana Balmuș și Dorel Musteață (ultimii trei online).

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco, Avocatul Poporului Ceslav Panico și Andrei Cebotari, care este membru în CSP numit din rîndul societății civile de către Parlament, nu au fost prezenți.


Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi erau 13 subiecte, primul fiind ordinul Procurorului General interimar cu privire la asigurarea interimatului funcției de adjunct al procurorului - șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), dar și o serie de contestații.

„După cum vedeți, nu avem cvorum. Facem un apel public pentru colegii noștri din CSP, să manifeste mai mult respect față de procurori, pentru ca sunt salarizați de CSP. Această situație devine de neînțeles, rămîne ca societatea să facă concluziile. Sunt nevoită să anunț public că, din nou, această agendă va fi examinată la data de 15 februarie,miercuri, ora 09:00. După cum cunosc stimații noștri colegi din CSP care astăzi nu sunt cu noi, avem foarte multe proceduri disciplinare și, respectiv, vineri, 17 februarie, ora 9:00, vom activa de dimineață”, a declarat președinta CSP.

Înainte să declare ședința închisă, Motuzoc s-a adresat și procurorilor prezenți în sală pentru a fi evaluați: „Cred și sper că colegii vor manifesta mai multă seriozitate față de ședințele consiliului să săptămîna viitoare vom putea examina subiectele pentru care dumneavoastră v-ați prezentat astăzi”.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?