Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

REŢETA ZILEI: Turtă dulce

29 sep. 2019,, 18:00   Societate
2582 0

Mod de preparare:

Din faină, apă şi sare se frămîntă un aluat dens, care lasă pentru 30 minute. Aluatul se întinde foaie subţire (ca pentru tăieţei), se pune într-o tavă şi se usucă în cuptor pînă este aproape gata. Cît e fierbinte se taie romburi mici sau se rupe cu mîinile bucăţele de 2x2 cm. Din zahăr, miere şi apă se fierbe siropul. Macul se opăreşte 10-15 minute, se strecoară prin sită şi se răceşte. Bucăţelele de aluat se stropesc bine cu sirop, se presară cu mac şi cu nuci, se lasă să se îmbibe siropul timp de 4-6 ore.

Această mîncare se recomandă ca desert în zile de post.

Ingrediente:


1 pahar făină de grîu,

¼ pahar apă,

sare.

Pentru sirop:

½ pahar miez de nucă pisat,

½ pahar mac,

1 pahar zahăr,

3 linguri miere,

1 pahar apă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?