X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

REŢETA ZILEI: Plăcinte cu ou şi mărar

3 sep. 2022,, 18:30   Societate
3805 0

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte ca în reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”. Foile de aluat se taie pătrăţele cu dimensiunea 18x18 cm. Umplutura se pune în centrul fiecărui pătrăţel, marginile se adună spre centru şi se lipesc, dîndu-se plăcintelor o formă rotundă şi plată. Plăcintele se pun în tăvi unse cu ulei şi se ung cu ou bătut. Se coc la temperatura de 230 - 240 °C.

Prepararea umpluturii: Ouăle se fierb, se taie mărunt, se adaugă mărarul, sare, piper şi se amestecă.

Ingrediente:


Pentru aluat: vezi reţeta „Aluat pentru plăcinte și învîrtite”.

Pentru umplutură:

6 ouă,

sare,

piper negru măcinat,

1 pahar de mărar verde tăiat mărunt.

Reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «Bucătăria» a proiectului moldovenii.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?