Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

REŢETA ZILEI: Borş scăzut

1 mar. 2020,, 18:00   Societate
4806 0

Mod de preparare:

Căpăţînă de varză se taie în 4. Carnea se taie de-a lungul oaselor, cîte 2-3 coaste la o bucată. Legumele se taie felii măşcate. Toa­te ingredientele se pun în oală, se acoperă cu apă şi se fierb la foc puternic, îndepărtînd spuma, apoi se face focul mai slab şi se mai fierbe fără capac timp de 1,5-2 ore. Cantitatea lichidului trebuie să scadă cu 50-60%. Borşul se sărează la dorinţă la urmă.

Borşul gata are un gust iute-acru, gras şi concentrat. Este un remediu popular tradiţional după o petrecere veselă.

Ingrediente:

  • 800 gr carne de piept de porc,
  • 1 căpăţînă de varză murată (1 kg),
  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină pătrunjel,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?