X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Precizările Procuraturii Anticorupție privind condamnarea lui Ilan Șor

14 apr. 2023,, 07:12   Societate
3124 0

Curtea de Apel Chișinău a pronunțat dispozitivul deciziei în dosarul Șor, după două zile de dezbateri judiciare. Potrivit deciziei, Ilan Șor a fost găsit vinovat de escrocherie și spălare de bani, precizează Procuratura Anticorupție într-un comunicat de presă.

Curtea de apel a stabilit o pedeapsă definitiva de 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții in sistemul bancar pe termen de 5 ani. Termenul de închisoare se va calcula din momentul reținerii, cu includerea perioadei aflării in arest.

Procuratura Anticorupție precizează că Ilan Șor va trebui să restituie peste 5,2 miliarde de lei. Totodată, decizia Curții de Apel pote fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție, notează radiomoldova.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a declarat în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV că această decizie deschide „o portiță” pentru extrădarea lui Ilan Șor.

„Cînd ai o decizie definitivă, argumentul ca persoana să fie întoarsă acasă sau că trebuie să execute o pedeapsă, ai un argument mai bun. Autoritățile din Israel ca și noi așteptam să vedem ce o să se întîmple. Era posibil ca Curtea de Apel să-l achite și în acest caz extrădarea nu are sens. Acum Ministerul Justiției se va ocupa de extrădare după judecată. Nu sîntem noi cei care comunică direct cu omologii din Israel”, a spus Veronica Dragalin.


Șefa Procuraturii Anticorupție a explicat de ce dacă hotărîrea este definitivă, ea totuși poate fi atacată la CSJ.

„Spre deosebire de decizia primei instanțe, acum pedeapsa a devenit executorie, deci persoana trebuie să meargă la pușcărie. Deci chiar dacă urmează un recurs la CSJ, persoana poate aștepta la închisoare”, a precizat Veronica Dragalin.

2
1
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?