Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reacția președintei, după ce Șor a fost condamnat pentru „furtul miliardului”

13 apr. 2023,, 21:15   Politică
4245 2

Președinta Maia Sandu a venit cu o reacție după ce Ilan Șor a fost condamnat de Curtea de Apel Chișinău, la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”.

Șefa statului a subliniat că „doar așa, justiția își poate căpăta legitimitatea, prin decizii legale care pedepsesc hoții și fac dreptate”, transmite tv8.

„Șor va sta 15 ani la pușcărie pentru furtul miliardului și averea lui va fi confiscată. Acest lucru a fost decis astăzi de Curtea de Apel. Acest lucru a fost cerut de noi pentru a se face dreptate poporului.

Acest lucru a fost cerut de cetățeni - ca cei care fură să întoarcă banii, iar legea să fie pusă în capul mesei”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău. Totodată, bunurile pe care a fost aplicat sechestru acum vor fi confiscate în favoarea statului, mai exact 5 miliarde și 291 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, Olesea Stamate.

8
4
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?