X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

O femeie a decedat într-un incendiu

9 dec. 2020,, 10:20   Societate
5294 0

O femeie de 80 de ani, din localitatea Dărcăuți, raionul Soroca, a decedat în urma unui incendiu izbucnit din cauza utilizării necorespunzătoare a sobei de încălzit, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Femeia era țintuită la pat. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, care au reușit localizarea arderii. Focul a distrus bunurile materiale dintr-o cameră şi 60% din acoperișul casei. Pe pat, salvatorii au depistat cadavrul carbonizat al femeii.

IGSU atenționează repetat populația despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare în perioada rece a anului, în special la exploatarea sobelor și surselor de încălzit. Oamenii sînt îndemnați să verifice instalațiile înainte de utilizare, să evite amplasarea obiectelor combustibile, mobilierului și lenjeriei de pat în preajma surselor de încălzire. Încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe noapte.

De la începutul anului 2020, în țară au fost înregistrate 1680 de incendii în care au decedat 99 de persoane.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că peste 800 de detectoare de fum urmează a fi instalate în 22 localități din țară. Achiziționarea instalațiilor a fost posibilă datorită autorităților publice locale. IGSU recomandă oamenilor să verifice detectoarele anterior instalate, iar în cazul în care sursele de energie sînt expirate să le schimbe pentru a asigura funcționalitatea acestora. Instalarea detectoarelor în localitățile din țară a început odată cu lansarea Campaniei IGSU „O casă protejată – O viață salvată”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?