Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul Mediului este îngrijorat de starea pădurilor din Moldova

22 feb. 14:30   Societate
1816 0

Programul Naţional de Extindere şi Reabilitare a Pădurilor, planificarea lucrărilor din anul curent şi obiectivele prioritare pentru 2024, au constituit temele de discuţii în cadrul unei şedinţe de lucru, convocată de ministrul Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, la sediul Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice din Chişinău.

Această platformă de discuţii a reunit persoane din structura de conducere a Agenţiei „Moldsilva”, directorii entităţilor silvice teritoriale din subordine şi specialişti din Ministerul Mediului. În cadrul şedinţei de lucru, dr. Valeriu Caisîn, directorul Agenţiei „Moldsilva”, a vorbit despre preocupările silvicultorilor în ajunul campaniei de plantare din primăvară, a făcut o trecere în revistă a principalelor activităţi din ramura silvică şi s-a mai referit la factorii ce condiţionează succesul campaniilor de plantare şi calitatea lucrărilor în procesul de pregătire a materialului forestier de reproducere, transmite Noi.md.

Ministrul Mediului, doamna Iordanca-Rodica Iordanov, în adresarea sa către silvicultori, a menţionat că aşteptările şi miza Programului Naţional de Extindere şi Reabilitare a Pădurilor, indică importanţa acestui proiect de ţară şi doar de noi şi de acţiunile noastre depinde cum vor arăta pădurile de mîine şi care este aportul nostru la viitorul prosper al ţării. În acelaşi context, ministrul Mediului a făcut un apel la consolidarea tuturor capacităţilor organizaţionale, implicarea responsabilităţii personale şi cooperarea între instituţiile statului şi societatea civilă pentru reuşita proiectelor de sporire a suprafeţelor împădurite.

Directorul adjunct al Agenţiei „Moldsilva”, dr. Iulian Mamai, a vorbit în cadrul aceleiaşi şedinţe despre stabilirea obiectivelor pentru anul 2024 în cadrul Programului Naţional de Extindere şi Reabilitare a Pădurilor şi aspectele practice ale campaniei de plantare din primăvara curentă. Dumnealui a menţionat că planificarea acestor lucrări solicită responsabilitate sporită atît la nivel central, cît şi în cadrul entităţilor silvice teritoriale, deoarece implicarea societăţii şi instituţiilor statului sînt în măsură să aducă rezultate scontate, doar în cazul cînd activităţile sînt planificate şi organizate pînă în cele mai mici detalii.


Discuţiile ulterioare au vizat particularități din activitatea entităţilor silvice teritoriale, inclusiv prin prisma dotării tehnice şi a campaniei de plantare din primăvara curentă. Un aspect nu mai puţin important l-a constituit şi dezbaterile asupra noului Cod Silvic, un act important şi fundamental pentru întreaga activitate din ramura silvică. Actualmente, acest act normativ este prezentat spre reavizare şi propuneri de modificare a legislaţiei silvice, iar iniţiativele de acum ale silvicultorilor vor fi în măsură să influenţeze dezvoltarea strategică şi implementarea reformelor silvice.

0
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?