X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Curtea de Apel Chișinău are un nou președinte interimar

11 mai. 2023,, 16:59   Societate
2726 0

Vicepreședintele interimar al Curții de Apel (CA) Chișinău, Ghenadie Mîra, a fost numit joi, 11 mai, în calitate de președinte interimar al instanței de Apel.

Decizia a fost luată la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Interimatul funcției va fi exercitat de Mîra începînd cu ziua de marți, 16 mai.

Se întîmplă după ce plenul CSM a acceptat în ședința de astăzi, cererea de demisie depusă de președintele interimar al Curții de Apel Chișinău, Anatolie Minciună. Ultima zi de muncă pentru Minciună va fi luni, 15 mai, scrie Realitatea.md.

„Domnul Minciună deminsionează din 15 mai… Cu 8 voturi pro, plenul CSM hotărăște: Se desemnează vicepreședintele interimar al Curții de Apel Chișinău, Ghenadie Mîra, pentru exercitarea funcției de președinte interimar al Curții de Apel Chișinău, începînd cu data de 16 mai 2023, pînă la suplinirea funcției în modul stabilit de lege”, a precizat președintele interimar al CSM, Nina Cernat.

Vă amintim că în data de 16 martie curent, membrii CSM au votat demisia a cinci judecători, printre care și demisia lui Anatolie Minciuna, președintele interimar a Curții de Apel (CA) Chișinău. Apoi, la scurt timp, judecătorul Anatolie Minciuna s-a răzgîndit, solicitînd retragerea cererii de demisie.


Ghenadie Mîra exercită funcția de vicepreședinte interimar al Curții de Apel (CA) Chișinău începînd cu 24 martie 2022. Judecătorul are peste 10 ani de experiență în justiție.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?