X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile

29 apr. 01:00   Societate
3369 0

Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor.

Curățarea ouălor poate necesită timp și răbdare. Specialiștii spun că există o tehnică care te poate ajuta să îndepărtezi coaja mult mai ușor. Unii experți spun că decojirea ușoară începe cu modul în care au fost gătite ouăle, fie că e vorba de adăugarea bicarbonatului de sodiu în apă, sare sau oțet, transmite Noi.md.cu referire la catine.ro.

Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor

Pentru început trebuie să te asiguri că ai fiert corect ouăle. Pentru a te asigura că acestea se decojesc mai ușor, specialiștii de la Allrecipes recomandă să adaugi unul dintre următoarele ingrediente în apă în timp ce ouăle fierb: sare, bicarbonat de sodiu și oțet alb.

După ce ai fiert ouăle cu unul dintre aceste ingrediente este recomandat să le cureți sub un jet de apă. Dacă această tehnică nu este pe placul tău poți încerca să le cureți cu o linguriță.


O altă tehnică de decojire a ouălor spune că acestea ar trebui puse într-un vas plin cu gheață imediat după ce au fost luate de pe foc.

Curățarea ține și de tehnica de gătire executată corect. Pentru început trebuie să dai aragazul la foc mare și să pui pe el o cratiță cu ouă și apă care să le acopere cu cel puțin un centimetru deasupra.

Cînd apa începe să fiarbă trebuie să lași ouăle pe foc între 1- și 15 minute, în funcție de cît de tare preferi gălbenușul.

4
3
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?