X 
Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

Autoritatea Aviației Civile a început verificările la compania Air Moldova

8 mar. 2023,, 15:45   Societate
3653 0

Autoritatea Aviației Civile a inițiat o inspecție la Air Moldova după ce compania aeriană a anulat zboruri pentru cîteva zile.

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, rămîne de văzut ce a provocat anulările atît de dese, potrivit tv8.

„Se efectuează controale pentru identificarea riscurilor sau încălcărilor comise de această companie. Vreau să repet că vorbim despre Air Moldova, aceasta este o companie privată, nu o organizație de stat. Dopă ce vom primi rezultatele sau concluziile de la rezultatele inspecțiilor, le vom anunța”, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Lilia Dabizha.

Controalele au început pe fondul anulării sistematice a zborurilor de către Air Moldova.

Pe 7 martie, zborurile către Dusseldorf, Paris, Istanbul și retur au fost suspendate, iar pe 8 martie - către Londra, Tbilisi, Dusseldorf, Roma și retur.

Un comunicat de presă al Autorității Aviației Civile notează că situația a apărut din cauza faptului că o aeronavă este în întreținere programată, iar celelalte două sînt indisponibile, fără a preciza motivul. Aceleași explicații au fost oferite recent de Air Moldova.

6
1
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?