Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Adunarea Generală Anuală 2023 a BAMIN s-a întrunit pentru prima dată în R.Moldova

22 sep. 2023,, 17:30   Societate
2033 0

Agenția de recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) în cadrul Centrul Național Anticorupție a găzduit, săptămîna aceasta, Adunarea Generală Anuală a Rețelei Balcanice a agențiilor de administrare a bunurilor infracționale indisponibilizate, un proiect finanțat de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), notează Noi.md.

Adunarea Generală Anuală 2023 a BAMIN s-a întrunit pentru prima dată sub președinția Republicii Moldova pentru a discuta despre ”Realizarea unui management transfrontalier eficient al bunurilor infracționale”. Prezentul eveniment și-a propus drept scop îmbunătățirea cooperării și accelerarea schimbul de informații între practicienii care lucrează în cadrul autorităților de gestionare a activelor infracționale.

Directorul CNA, Iulian Rusu a menționat ”Este o mare onoare pentru Centrul Național Anticorupție să găzduim Adunarea Generală Anuală a BAMIN 2023. Aș dori să subliniez importanța acestui eveniment la nivel internațional în procesul de administrare a bunurilor infracționale în vederea stabilirii unei cooperări efective a agențiilor prin schimbul de experiență și de date operaționale întru curmarea infracțiunilor transfrontaliere și repatrierea activelor infracționale.”

Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Veronica Mihailov-Moraru a spus „Combaterea corupției este o prioritate a actualei guvernări. În acest context, Ministerul Justiției întreprinde toate acțiunile necesare pentru ca mecanismele de urmărire și confiscare a bunurilor obținute ilegal să contribuie la eficientizarea recuperării acestora în beneficiul statului și cetățenilor Republicii Moldova”.

În discursul său, consilierul principal al BAMIN, Jill Thomas, a subliniat tendința altor state de a se alinia procesului global de recuperarea și administrarea activelor infracționale, inclusiv prin aderarea la BAMIN.


Reprezentanții organizațiilor internaționale de gestionare a activelor, membrii din 19 state, dintre care 8 din Balcanii de Vest și 11 țări cu statut de observator, s-au reunit pentru a face schimb de bune practici pe o platformă comună care le va consolida eforturile în combaterea corupției la nivel înalt, în investigarea fraudelor generatoare de profit ilicit și în recuperarea bunurilor infracționale, ascunse în jurisdicțiile internaționale.

BAMIN este o rețea informală de practicieni care lucrează, sub aspect operațional, cu birourile și agențiile de gestionare a activelor sau în cadrul departamentelor mandatate să se ocupe de gestionarea și înstrăinarea/depozitarea bunurilor criminale din jurisdicția lor. Rețeaua are ca scop sporirea eficienței de gestionare și vînzare a bunurilor, provenite din infracțiuni. Principalul obiectiv al membrilor BAMIN este de a îmbunătăți cooperarea transfrontalieră și de a accelera schimbul de informații între agenții.

2
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?