Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

2000 de lei pentru angajații instituțiilor de învățămînt din țară

14 dec. 2020,, 15:11   Societate
4782 0

Fostul vicepreședinte al Legislativului, deputatul PDM, Monica Babuc, vine cu un amendament la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Parlamentara propune acordarea a suplimentului unic în valoare de 2.000 lei, personalului de conducere, didactic, nedidactic și auxiliar din toate instituțiile de învățământ general din țară, transmite Deschide.md.

Această compensație se va oferi în scopul achiziționării de măști, mănuși, viziere, dezinfectanți etc.

„Cadrele didactice, alături de medici, se află în prima linie în lupta cu pandemia. În acest an am reușit, ca urmare a eforturilor comune al grupului de lucru parlamentar pe care am avut onoarea să îl conduc și al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării condus de ministrul Igor Șarov, să identificăm 31 milioane de lei achiziționarea centralizată a materialelor de protecție necesare pentru toate cadrele didactice din țară.

E necesar să depunem eforturi susținute și în continuare, astfel încât să ajutăm la crearea unui mediu sigur sănătății elevilor și cadrelor didactice”, a menționat ea.


Monica Babuc a precizat că speră ca Guvernul și Parlamentul vor susține această inițiativă „necesară și așteptată de toți angajații din învățământ”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?