Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Jurnaliștii sînt ținuți la ușa Judecatoriei, acolo unde este examinat dosarul lui Dodon

26 mai. 2022,, 11:30   Politică
2813 0

Șeful adjunct al Direcției generale centru a Inspectoratului Ciocana, Oleg Rusnac, susține că jurnaliștilor nu le este permisă intrarea la ședința în timp ce este examinat dosarul lui Dodon, deoarece acesta beneficiază de imunitate cu condiția că nu are crime grave.

“Președintele după încheierea mandatului beneficiază de imunitate cu condiția că nu are crime grave, de pază de stat mai beneficiază și de șofer. De aceea personalitatea lui este păzită aici”, susține acesta, transmite Noi.md cu referire la protv.md.

Fostul președinte, Igor Dodon, a fost adus de mascații de la CNA în față judecătorilor, la Judecătoria Ciocana. Însă, nu a durat mult și acesta a fost scos afară. Dodon a încercat să facă cîteva declarații, însă nu a reușit să spună prea multe.

Ieri, procurorii anticorupție au solicitat instanței de judecată că fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, dar și cumnatul acestuia să fie plasați în arest preventiv pentru 30 zile.

Igor Dodon a fost reținut la dată de 24 mai, după aproape 11 ore de percheziții la domiciliul sau. El a fost scos din locuința fiind înconjurat de procurorii anticorupție, ofițerii CNA și SIS.


Potrivit procurorilor, Dodon este acuzat de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, finanțare ilegală a partidului și trădare de patrie, infractuni comise în ultimii 6 ani. Pe lîngă Dodon a mai fost reținut și cumnatul acestuia, care potrivit procurorilor, chiar în momentul descinderilor a fost surprins inghitand o recipisa, care-l incrimina pe fostul președinte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?