X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Declarație: "Sandu a încălcat dreptul altor candidați la alegerile prezidențiale"

23 sep. 2020,, 17:45   Politică
7645 2

Fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Grigore Petrenco, susține că liderul PAS, Maia Sandu, a încălcat dreptul altor candidați de a participa la alegerile prezidențiale.

El a scris despre aceasta pe o rețea de socializare după ce Sandu a anunțat despre colectarea a 30 de mii de semnături, dar a prezentat doar 25 de mii de semnături.

"De ce să aducă 30 de mii de semnături, cînd conform legii ea trebuie să prezinte între 15 și 25 mii? Căci colectarea de semnături suplimentare încalcă drepturile altor candidați, ceea ce înseamnă că acesta este un motiv de contestare a înregistrării. Poate cineva să explice logica lor?", s-a întrebat Petrenco.

Precizăm că în analiza publicată de portalul realitatea.md se menționează că "în aceste condiții, avînd în vedere cele 30 de mii de semnături colectate în favoarea Maiei Sandu, ar putea fi înregistrați doi posibili candidați. Astfel, Maia Sandu a limitat un potențial pretendent la funcția de șef al statului în colectarea semnăturilor necesare pentru a-și expune candidatura la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?